Martijn's Race en MTB Centre Martijn's Race en MTB Centre

Diensten

Onderhoud van uw fiets

Alles wordt in overleg met u gedaan en qua reparaties kunt u denken aan; verende vorken tunen naar uw wensen, hydraulische remmen ontluchten en goed afstellen, wielen vlechten enz.

Wanneer u bij ons een fiets aanschaft dan is dat niet het enige wat u krijgt. Wanneer de fiets aan u afgeleverd is kunt u  een goede nazorg verwachten.  Als u 500 kilometer gefietst heeft doen wij een gratis check om te controleren of alles goed op maat is gezet en of de fiets aan uw wensen voldoet.

In onze ogen is het onderhoud van de fiets het meest belangrijke aspect om een lange tijd plezier te hebben van uw fiets. Na elke fietstocht is het aan te raden om de fiets helemaal schoon te maken. Mocht u niet goed weten hoe u dit moet doen vraagt u er dan naar in de winkel. Wij helpen u graag met raad en daad. Jaarlijks organiseren wij altijd de winterbeurt. Een bekend fenomeen onder onze vaste klanten. De winterbeurt is een grote onderhoudsbeurt voor een mooie aanbiedingsprijs. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden dan gebeurd dit tegen een gereduceerd tarief. U wordt hierover altijd geïnformeerd.

Schaatsen slijpen

’s Winters slijpen wij ook schaatsen. Ter plekke wordt gekeken of de schaats te slijpen is. Er kunnen ook rondingen geslepen worden. Neem even contact met ons op voor meer informatie.

Meting

Metingen, waarom is dat nou nodig?

De ergonomie van een wielrenner is gericht op effectiviteit, hoge trapfrequentie en optimale krachtoverdracht. Daarom is het heel belangrijk om uw fiets volkomen aan te passen aan de maten van uw lichaam. Dit voorkomt o.a. blessures van rug, arm en benen, maar zorgt daarnaast ook dat u met minder energie veel meer resultaat kunt boeken. Wanneer uw fiets niet op de juiste maat afgesteld staat bestaat de kans dat u energie verliest omdat u niet lekker zit en daardoor moet compenseren. Hierdoor kunt u niet al uw energie in krachtoverdracht stoppen. Een verschil van 1 of 2 centimeter kan al wonderen verrichten.

Metingen, hoe werkt dat eigenlijk?

Om de juiste maat van uw lichaam op te kunnen meten hebben wij een speciaal meetbord in de winkel staan. Doormiddel van een laserstraal kunnen wij tot op de millimeter nauwkeurig meten. Er worden 5 ijkpunten genomen.

  • functionele lengte.
  • schouderhoogte en schouderbreedte
  • vuisthoogte
  • bekkenkamhoogte

Al deze maten, met toevoeging van het gewicht van de gemeten persoon, worden ingevoerd in het computersysteem van Bodyscanning. Dit programma berekent de ideale maten waarop de fiets afgesteld moet worden. De maten die eruit komen zijn:               

  • zadelhoogte
  • zadelterugstand
  • afstand tussen zadel en stuur
  • verval van de stuurpen

Verder komt de framehoogte, zowel klassiek als compact, en de lengte van de bovenbuis eruit. Aan de hand van deze maten kan de fiets op maat gezet worden zodat u perfect op de fiets komt te zitten. 

Verzekeringen

Is het slim om mijn fiets te verzekeren?

De aanschaf van een racefiets of mountainbike kost vaak veel geld en het kan slim zijn om uw dure aanwinst goed te verzekeren. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Wij werken hierin samen met Europeesche Verzekeringen. Deze maatschappij biedt een verzekering die helemaal uitgebalanceerd is op fietsen.

Waar ben ik dan tegen verzekerd?

Hieronder een korte beschrijving van de inhoud van de verzekering, maar wij adviseren u de volledige poliswaarden op de site van Europeesche Verzekeringen goed door te lezen. Zo voorkomt u misverstanden en zit u niet achteraf met de problemen.

U vindt deze door op de link te klikken: http://www.europeesche.nl/Repository/extranet/downloads/recreatie/10725/AVWFiets

Vragen of advies nodig?

Kom langs in onze showroom of bel: 0521-521018

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdag9:00 - 18:00 uur
Woensdag9:00 - 18:00 uur
Donderdag9:00 - 18:00 uur
19:00 - 21:00 uur
Vrijdag9:00 - 18:00 uur
Zaterdag9:00 - 16:00 uur
ZondagGesloten
Route naar de winkel