Martijn's Race en MTB Centre Martijn's Race en MTB Centre

3de EK Skeeleren 24 Mei 2014

EK-titel voor Albert Bakker; brons Teuling en Pouwels Het Europese Kampioenschap Marathon voor Masters is uitstekend verlopen. In het Noord-Duitse Damp (Oostzee) veroverde Albert Bakker de Europese titel in de categorie 50-59 jaar. Karen Teuling won brons bij de 30-39-jarige vrouwen en Herman Pouwels deed hetzelfde in de leeftijdsklasse 60+.

Op het heuvelachtige maar snelle parcours aan de winderige Oostzeekust ontsnapte Bakker na ca. 10 km samen met de Duitser Diemo Gorschboth. Ze behielden tot het einde een voorsprong van ongeveer een halve minuut, waarna ze het in een onderlinge eindsprint - heuvel af en voor de wind - uit moesten vechten.

De Duitser ging als eerste aan, maar Albert Bakker slaagde erin hem voor de finishlijn te passeren en kon daarmee een nieuwe titel bijschrijven op zijn toch al imposante erelijst. Karen Teuling en Herman Pouwels konden beide de hele wedstrijd goed voorin meedoen, wat vervolgens in de eindsprint resulteerde in twee mooie podiumplaatsen. Ook de resultaten van de overige Nederlanders waren onder de toch wel pittige omstandigheden in het sterke Europese veld van hoog niveau, zodat het gehele team kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

logo
logo
logo
logo
logo
logo